lørdag den 15. marts 2014

BANAN/CHOKOLADEKAGE


Denne kage er super lækker og fugtig, og så er den let at lave. Egentlig er den lavet ud fra en oprindelig opskrift med hvedemel, men jeg har erstattet det med speltmel og tilføjet lidt mere smag med krydderierne. Opskriften lyder: 
  • 100 gram mørk chokolade (70 %)
  • Ca. 4 bananer
  • 100 gram margarine
  • 4 æg
  • 150 gram speltmel
  • 200 gram sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel

Bland æg, sukker, vanillesukker, kanel og kardemomme i en stor skål, og pisk indtil massen er jævn.
Mos bananerne og hak chokoladen. Smelt margarinen, enten i en gryde eller i mikroovnen.
Kom mel, bananer, chokolade, margarine og bagepulver i æggeblandingen, og pisk indtil det giver en jævn dej.
Hæld dejen i en smurt form, eller en form fyldt med bagepapir, på omkring 25x35 cm. Bag kagen i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20-30 minutter. Lad kagen køle ned, før du skærer i den.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar